Notulen 2020 zijn beknopt, piramidaal en kleurrijk

Notulen 2020 zijn superbondig en nauwelijks nog chronologisch. Een piramidale opbouw (hoofdboodschap eerst) werkt veel beter. Uitgebreid gebruik van kolommen en kleuren maken notulen tot een visueel feest voor de lezer.

Tips en checklist

Samen met Ellis Buis, auteur van Noteer jij dit even?, organiseerde Leontine Tacoma op 29 januari 2020 een masterclass Notuleren in La Vie. Voor de pauze verkenden de aanwezigen samen tips voor dienstverlenend assertief notuleren, en voor vernieuwend vergaderen. Het laatste onderdeel resulteerde in een tiplijst. Deze lijst is samen met  een handige checklist om vergaderingen te evalueren te downloaden via https://www.noteerjijditeven.nl/.

Geslaagde, complete middag

Het event werd gesponsord door Meetingcenter La Vie in Utrecht. La Vie zorgde o.a. voor de catering, van vers groentensapje tot en met een wijntje met bietenbal. Uitgeverij Haystack zorgde voor 10 exemplaren van Noteer jij dit even?, die aan de aanwezige eerste tien inzenders werd uitgereikt (zie foto). Een greep uit de reacties: “Veel tips gekregen! Heel leerzaam! Mooie gelegenheid ook om te netwerken!”

Gemist? Dan een herkansing!

Een herkansing komt eraan, maar incompany is ook een mogelijkheid. Dus werk je in een organisatie met veel notulisten, meld je dan via de website of de gelijknamige LinkedInpagina https://www.linkedin.com/company/noteer-jij-dit-even/. Ellis en Leontine nemen dan graag contact met je op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *