schrijftrainer Ellis Buis

Wie is Ellis Buis?

Trainen is mijn vak. Dat neem ik heel serieus. Dat staat plezier niet in weg, integendeel. Want: jij wilt niet naar school, ik ben geen juf. Jouw organisatie verplicht je niet tot les, maar gunt je de ruimte om je te verbeteren. Dat vind ik een belangrijk uitgangspunt.

En dat werkt. Al 20 jaar lang verzorg ik training en coaching voor organisaties met klinkende resultaten en mooie evaluaties. Maar nog belangrijker: met enthousiaste deelnemers.

Public relations en reclame

Toch was het wel een echte juf, lerares Nederlands mevrouw Punwasi (hulde!), die mij inspireerde om Nederlands te gaan studeren. Het werd de Rijksuniversiteit Groningen met als afstudeerrichting Taalbeheersing. Een van mijn bijvakken was Nederlands als tweede taal. Na 14 leuke en enerverende jaren in public relations en reclame aan klant- en bureauzijde werd ik freelancer. In 1999 startte ik EllisBuis TekstTraining, kortweg EBTT. Je vindt mijn verhaal op Linked-In.

Schrijven, coachen, boeken

Je kunt bij me terecht voor verschillende schrijftrainingen. Daarnaast verzorg ik ook andere trainingen, bijvoorbeeld presenteren, snellezen, feedback geven en een introductie in coaching. En misschien ken je mij van mijn boeken. Van Commercieel en creatief schrijven zijn inmiddels al meer dan 4000 exemplaren verkocht en van Het Hoe-boek voor de Coach, dat ik schreef met Joost Crasborn, al ruim 40.000 exemplaren. Je bestelt ze o.a. bij uitgeverij Thema. Daar bestel je ook Verleid je lezer online, mijn nieuwste boek over online marketingcommunicatie dat ik samen met Joyce Hardholt schreef. Op dit moment ben ik bezig met het schrijven van een boek over coaching met Marijne van den Kieboom, dat in het voorjaar van 2020 verschijnt bij www.thema.nl.