Uit mijn trainingsactiviteiten zijn vijf boeken voortgekomen. Ze vinden via bestelsites en boekhandel hun weg naar schrijvers van zakelijke teksten en worden gebruikt bij trainingen van landelijke opleiders als GITP en Schouten & Nelissen. Ze krijgen enthousiaste recensies van gebruikers en opleiders. Het Hoe-boek voor de coach heeft zijn achtste druk gekregen en is een van de bestsellers van uitgeverij Thema.

Gereedschapskist aantrekkelijk formuleren

Commercieel en creatief schrijven Dit e-boek is een gereedschapskist met 10 vuistregels voor aantrekkelijke en goed geformuleerde zinnen. Vuistregels zijn regels en trucs om zinnen zò te schrijven dat lezers je tekst fijn vinden om te lezen. Maar ook: dat ze doen wat je van ze vraagt: iets aannemen, iets beslissen of iets kopen. Alle vuistregels kregen een uitleg met voorbeelden.
Het is een handig boek als je in korte tijd een paar handvatten wilt hebben hoe je aantrekkelijke zinnen schrijft. Dan hebben we het over formuleren, niet over spelling. Wie graag wil oefenen voor hij of zij met een eigen tekst aan de slag gaat, gebruikt het laatste hoofdstuk. Dat bevat oefenzinnen en modelantwoorden.
Goed om te weten: het downloaden van dit boek op de site van uitgever bookboon.com is gratis als je een paar advertenties in de tekst voor lief neemt. Wil je het zonder advertenties downloaden, dan betaal je een kleine vergoeding.

Coachen en hoe!

Coachen en hoe! Deze praktische, handzame coachwaaier is het kleine zusje van het Hoe-boek voor de coach. Dezelfde gereedschapskist voor iedereen die zich professioneel met coaching bezighoudt, maar nu in het formaat van een Zwitsers zakmes. Net als het Hoe-boek georganiseerd rond coachthema’s als confronteren, vragen stellen, contracteren.
Het is te lezen en te gebruiken naast en zonder het Hoe-boek. De waaier past als het ware aan je centuur of sleutelbos. De essenties van een aantal modellen en oefeningen uit het Hoe-boek staan erop. Handig als samenvatting van het Hoe-boek, of als steuntje-in-de-rug tijdens een sessie.

Verleid je lezer online

Je wilt teksten schrijven waar je lezers hebberig van worden. Teksten die ervoor zorgen dat ze in actie komen: een aankoop doen, een offerte opvragen, iets downloaden of inschrijven voor een nieuwsbrief. In dit praktische boek leer je de ins & outs van vlot en wervend schrijven. Ontdek hoe je je lezers enthousiast krijgt, verrassende invalshoeken bedenkt en teksten maakt die online goed vindbaar zijn. Je krijgt antwoord op vragen als: hoe krijg je de aandacht? Hoe houd je die vast? Hoe verleid je je lezers met jouw aanbod?

Het boek biedt oude, effectieve schrijfwetten. gemixt met de frisse kneepjes van online copywriting. Een ‘must read’ voor schrijvers van artikelen, mailings, persberichten, blogs en andere webcontent. Laat je inspireren en schrijf vanaf nu teksten die doen wat ze moeten doen: je doelgroep overtuigen en in beweging brengen. Verleid je lezer online is de compleet geactualiseerde herdruk van de bestseller Commercieel en creatief schrijven.

Noteer jij dit even?

Noteer je dit even? ‘Noteer jij dit even?’ wordt door veel landelijke opleiders in open trainingen gebruikt maar vindt ook zijn weg naar notulisten die zelfstandig hun notuleervaardigheden willen vergroten. Het boek is geschikt voor zelfstudie, omdat het voorbeelden en verwijzingen naar oefenfilmpjes bevat. Lees alles over het beknopt-verslag-in-lijstvorm en notuleren op de laptop in dit praktische, uiterst leesbare boek.