Ellis Buis Schrijftrainingen

Wie is Ellis Buis?

Trainen is mijn vak. Dat neem ik heel serieus. Dat staat plezier niet in weg, integendeel. Want: jij wilt niet naar school, ik ben geen juf. Jouw organisatie verplicht je niet tot les, maar gunt je de ruimte om je te verbeteren. Dat vind ik een belangrijk uitgangspunt.
En dat werkt. Al 18 jaar lang verzorg ik training en coaching voor organisaties met klinkende resultaten en mooie evaluaties. Maar nog belangrijker: met enthousiaste deelnemers.

Public relations en reclame

Toch was het wel een echte juf, lerares Nederlands mevrouw Punwasi (hulde!), die mij inspireerde om Nederlands te gaan studeren. Het werd de Rijksuniversiteit Groningen met als afstudeerrichting Taalbeheersing. Een van mijn bijvakken was Nederlands als tweede taal. Na 14 leuke en enerverende jaren in public relations en reclame aan klant- en bureauzijde werd ik freelancer. In 1999 startte ik EllisBuis TekstTraining, kortweg EBTT. Je vindt mijn verhaal op Linked-In.

Schrijven, coachen, en …

Je kunt bij me terecht voor verschillende schrijftrainingen. Daarnaast verzorg ik ook andere trainingen, bijvoorbeeld presenteren, snellezen, feedback geven en een introductie in coaching. En misschien ken je mij van mijn boeken. Van Commercieel en creatief schrijven zijn inmiddels al meer dan 4000 exemplaren verkocht en van Het Hoe-boek voor de Coach, dat ik schreef met Joost Crasborn, al ruim 30.000 exemplaren. Je bestelt ze o.a. bij uitgeverij Thema.

Geen hoofdbrekens

In mijn vrije tijd ben ik een enthousiast beoefenaar van Ashtanga yoga. Een van de houdingen (asana’s) bij deze vorm van yoga is de hoofdstand. Die doe je bij voorkeur los in de ruimte. Dat vraagt kracht, concentratie en veel oefening. Mijn yogaschool adviseerde het gebruik van een hoofdstandbankje, om het oefenen te vergemakkelijken en sneller tot resultaat te komen. En je hoeft niet bang te zijn om je te bezeren, want je valt niet om. Het werkte, nu kan ik de hoofdstand ook ‘los’.
Waarom vertel ik dit? Als het om schrijven gaat, ben ik jouw hulpmiddel. Je zult zien dat schrijven minder inspanning kost, en dat je in korte tijd zelfstandig teksten schrijft waar jij en je lezers tevreden over zijn. Soms zijn dingen minder ingewikkeld dan het lijkt, en dat geldt ook voor schrijven!